Om Sidan

Vi som jobbar med den här sidan är alla kemister eller har stort intresse av kemi. Vi berättar om kemi och kemins värld samt håller dig underrättad om vad som händer i den. Du kan läsa om allt från kemins hysteri, till sånt som löneläget på marknaden och om hur det går för stora kemiföretag just nu. Om du är intresserade att skriva till oss eller samarbete på något sätt så är du välkommen att titta på sidan ”kontakta oss” för kontaktuppgifter.

 

Vi som jobbar med den här sidan om kemi

 

Emmy

Emmy jobbar som QA i ett läkemedelsföretag. QA är förkortning av Quality Assurance och där arbetar man inom produktionen. Förutom att hon älskar kemi och matematik är hon nog mest en rätt så vanlig tjej som gillar hästar och håller sig gärna ute på stan. Emmy håller koll på industrin ch kommer säkert att skriva ett och ett annat användbart tips om kemiföretag.

 

Henrik

Henrik är doktorand och forskar inom Molekylär Biomimetik, ett ämne där det bedrivs forskning inom Fotosyntes och Mikrobiell kemi. När det här skrivs är Henrik inne på första året. Vid sidan om alla laborationer spelar Henrik fotboll på fritiden och tycker att han är riktigt bra på stryktipset trots att han aldrig vunnit ens en krona. Henrik är hemsidans historiker.

 

Stefan

Stefan arbetar som kemist inom sjukvården och har bakgrund som biokemist. Stefan är filmentusiast och försöker att få oss andra att se svart-vita klassiker som gamla stumfilmer, vilket han inte är särskilt framgångsrik på. Han avskyr smaksatta popcorn och tycker att bio var bättre förr. Stefan jobbar med det tekniska på sidan och skriver gärna om forskningsframsteg.